En kort introduktion...

bild av banan bild av banan

Man kan se det här på flera sätt:

Dels kan man säga att autobahn är en fyrspårig hemmagjord portabel bilbana, byggd av en kille som fick för sig att det var en bra idé. Till banan kopplas en varvräknare, transformatorer, handkontroller och bilar. Sen behövs det bara några tävlingssugna människor för att racet ska vara igång. Det är här man kommer över till ett annat och i min mening mycket riktigare svar på vad autobahn egentligen är...

Vi är är en löst sammanhållen skara med mer eller mindre diffus anknytning till mig och det är i den entusiastiska stämning som kommer fram i mötet mellan de människor som dyker upp på en autobahn-träff som det autobahn blir meningsfull. Vi pratar, dricker pilsner och kör tävlingar av varierande prestige.

Man kan kanske som utomstående tycka att det är en utomordentligt löjlig sysselsättning, men greppa en handkontroll och försök att köra banan runt utan att åka av, försök köra snabbare än din kompis, eller ställ upp i kvalet till en Grand prix-tävling och försök at ta dig den långa, hårda vägen till final, och du kommer att märka att det kanske är både löjligt och korkat, men det är fantastiskt roligt.

För att parafrasera Jimi Hendrix kan man säga att det är "the autobahn experience".

Are you experienced?Vill du veta mer?
Och kanske få ett svar på frågan: "Varför?"
Klicka då här: Bakgrund