autobahn 2000 Grand Prix
16/2 2002:

...............................................

Johannes stod pall!
Åter överst på pallen!

Johannes Kanschat, förra årets segrare, höll för den svåra pressen och tog hem segern i den kanske hårdaste konkurrensen någonsin!


För tredje året i rad skulle det göras upp...

37 förare ställde upp i kvalet. Åtta gick vidare till semifinal...

Henrik Sandsjö: 4,517 s.
Lars Tovinger: 4,701
Johannes Kanschat: 4,781
Jonas Schmidt: 4,917
Costa Payos: 4,951
Joakim Ahnfelt: 4,989
Klas Geiron: 4,994
Henrik åkerblom: 4,994 (W.O)
Carl Johansson: 5,018

........................................

Jan Ekmans "Slicks" var denna gång en självklarhet och folk lapade däck så det fanns stunder man nästan var rädd att det skulle bli kortslutning på banan. Att det lönar sig är det ingen tvekan om. Smarta typer laddar dock upp veckor i förväg med stora doser C-vitamin.

Henrik åkerblom lämnade återigen W.O, och därmed blev Carl Johansson den ende i skaran av semifinalister med en tid över 5 sekunder! Svåra killar...

Nytt för tävlingen var egen påsättning gällde i semi- och final. Körde man av blev man alltså tvungen att själv kuta dit och sätta på bilen på rätt spår igen. I och med detta blev det också en spektakulär publiksport.

Viss förvirring uppstod tråkigt nog kring tidtagningen i semifinalen, men till slut enades man om att låta ettan och tvåan från vardera grupp köra finalen. Man tävlar över fyra gånger tjugo varv. Placering gäller.

Finalen:

Johannes Kanschat: 12poäng
Lars Tovinger: 11 poäng
Costa Payos: 10 poäng
Joakim Ahnfelt: 7 poäng

Det var mycket tajt, men än en gång kunde alltså Johannes, till jubel och applåder, höja "Den blå backspegeln" och dricka Champagne överst på prispallen. Gratulerar!

........................................

Kvällens längsta näsa hade nog Thomas. Förtvivlad fick han, till folkets jubel, se sin tid petas ut från listan över de åtta semifinalisterna. -"Det här känns inte kul." Sade en skakad före detta mästare. Detta var första gången Thomas inte tog sig till final.

........................................

Simon Jedvik filmade förra årets kaosartade "autobahn 2000 Grand Prix 2001" och förlade världspremiären till denna afton. Kritiken kan bara vara strålande! 22 trollbindande minuter som varmt rekommenderas alla som vill få en insyn i människans psyke och bräckliga civilisation...

Mer än en hoppfull stackare fick se sin kvaltid puttas längre och längre ner...


tillbaka
autobahn2000/2000
autobahn2000/2001
autobahn2000/2003>
autobahn2000/2004