autobahn 2000 Grand Prix

24/2 2001:

...............................................

Kungen heter Kanschat!

Thomas sist i finalen!

Efter en hård och utdragen kvalificeringsprocedur där den på prov installerade digitala tidtagningen tyvärr visade sig inte riktigt fungera, gick starten i finalen av "autobahn 2000 Grand Prix" avsevärt senare än planerat. Ungefär klockan halv tre på morgonen (istället för det planerade tolvsnåret), var det dags för fyra nervösa män att greppa handtagen i fyra avgörande lopp om tjugo varv...
..........
36 hoppfulla deltagare anmälde sig till det första kval som skulle avgöras på tid. Efter en lång och utdragen procedur, där den på prov installerade digitala tidtagningen tyvärr inte visade sig riktigt fungera, sållades 16 förare vidare till mer traditionellt, poängbaserade analoga kvartsfinaler.

Alltså gick starten i finalen av "autobahn 2000 Grand Prix" avsevärt senare än planerat. Ungefär klockan halv tre på morgonen (istället för tolvsnåret som det var tänkt), var det dags för fyra nervösa män att greppa handtagen i fyra avgörande lopp om tjugo varv.

De fyra finalisterna var:
Jocke Thedin, Johannes Kanschat, Thomas Johansson och kvällens stjärnskott Magnus Nyberg.

Efter att ha kört fint hela kvällen, med bland annat den överlägset snabbaste varvtiden i grundkvalet (5,371 s.), tappade den regerande mästaren Thomas Johansson helt känslan när den behövdes som mest. Han blev trea, trea, fyra, trea och slutade på 7 poäng.

Istället dominerades loppen av de tre övriga finalisterna. Jocke hade en darrig inledning med två fjärdeplaceringar följt av två segrar vilket gav honom en delad andraplacering tillsammans med Magnus på 10 poäng. Magnus hade en dalande trend och blev etta, tvåa, trea, fyra. Fjärdeplacering kanske mycket beroende på en olycklig påsättning i sista loppet. Johannes kammade hem segern genom stabil, fokuserad, körning och genom att bli tvåa, etta, tvåa, tvåa.

Thomas förklarade sig inte vara helt förkrossad av förlusten utan visade god min och sade att "Det är bra för sporten". Magnus var förbannad efter den långsamma påsättningen, men han fick inte igenom sin protest i sista loppet. Jocke var enligt honom själv: "Bara sur i största allmänhet." Kanske för att detta var fjärde gången han blev tvåa i ett Grand Prix? Ingen skugga över dessa gentlemän dock, de reste sig ur sitt nederlag och en varm, rungande applåd hälsade en mycket glad Johannes när resultatet stod klart. Segern firades med champagne och kubanska cigarrer.

Hela kvällen dokumenterades på video av Simon Jedvik. En mycket sevärd och sedelärande film...

Vandringspokalen "Den Blå Backspegeln" är nu i Johannes Kanschats vård tills nästa år då flera inblandade lovar att ändra på detta.

Historia skrivs...
Johannes Kanschat har puttat ner Thomas från tronen.


tillbaka
autobahn2000/2000
autobahn2000/2002
autobahn2000/2003>
autobahn2000/2004